Wendbaarheid is het sleutelwoord, maar niet alleen in tijden van crisis…

Bijna iedereen is in meer of mindere mate geraakt door het coronavirus. Grote onzekerheid over de nasleep van deze crisis heerst bij veel bedrijven. De vraag is daarom hoe we deze crisis als samenleving op lange termijn tot voordeel van een ieder kunnen laten werken. Onder andere arbeidsintermediairs kunnen deze rol vervullen door toegevoegde waarde te leveren bij bedrijven en werknemers. Benieuwd op welke manier? Lees dan vooral even verder!

ABN AMRO

Voorkeur voor flexkrachten boven vast in de herstelperiode na de coronacrisis

En dit merken wij als TPS maar al te goed. Het is een trend die zich continu herhaalt na een periode van economische schade. Wendbaarheid is het sleutelwoord in deze situaties. Doordat de coronacrisis zich veel sneller manifesteerde en veel breder voelbaar was in de samenleving dan andere crisistijden, werd de wenbaarheid van bedrijven nog belangijker. Arbeidsintermediairs maken bedrijven flexibeler door het herplaatsen en opleiden van mensen. Deze rol is zeker nog niet uitgespeeld in de daaropvolgende periode van groei, door de voorzichtige en risicomijdende houding van bedrijven. Naast de ‘gewone’ economische cyclus, waarbij flexkrachten na een crisis de voorkeur krijgen, zien we nu ook dat er andere belangrijke ontwikkelingen zijn waar veel partijen zich nog onvoldoende bewust van zijn. Deze zijn de afgelopen tijd ook nog eens versterkt door de crisis. Deze belangrijke ontwikkelingen hebben wij hieronder voor u opgesomd: 

Snel wisselende processen en relaties

De traditionele organisatie hapert en wankelt. Wendbare organisaties met een flexibele schil spelen beter in op de dynamiek van binnen en buiten de organisatie. Wisselende processen en relaties van bedrijven zorgen er namelijk voor dat vaste rollen, functieprofielen en taakomschrijvingen nu steeds minder worden aangehouden. Dit vraagt om een flexibele invulling van het takenpakket van personeel.

Werkenden willen meerdere carrières

Altijd voor hetzelfde bedrijf werken is voor velen niet meer van toepassing. Dat neemt met zich mee dat het hebben van een opleiding en ervaring in één specifieke richting niet altijd voldoende is. De basis wordt tegenwoordig gevormd door de competenties die mensen bezitten. Een grote hoeveelheid aanpassingsvermogen heeft bijvoorbeeld als voordeel dat werknemers zich snel kunnen omscholen en een andere richting kunnen inslaan dan ze in de eerste instantie gewend waren. Arbeidsintermediairs zijn gespecialiseerd in het matchen van een bepaalde job met juiste persoon en de set aan competenties die hij/zij bezit. Bekijk hier hoe TPS haar matchingsproces heeft ingericht.

Gemiddelde levensduur van een bedrijf neemt af

Het gevolg van de afnemende levensduur van bedrijven is dat de baanvastigheid minder wordt. Het is erg belangrijk dat bedrijven zich realiseren dat flexibiliteit en wendbaarheid cruciale middelen zijn om de concurrentie een stap voor te zijn.

Toch is het zo dat bedrijven steeds meer vaste mensen in dienst nemen zodra ze de economische wind in de zeilen hebben en daardoor wordt arbeid schaarser. Hierin kan TPS als arbeidsintermediair van grote waarde zijn. Uiteraard kunnen we in deze onzekere tijd op korte termijn schakelen en flexibele kandidaten leveren, maar onze kracht zit hem in de ontwikkelgerichte houding van onze vakmannen. Veel startende technici groeien uit tot onmisbare vaste krachten bij hun werkgever. Een goed voorbeeld hiervan is Giovani Bolocan. Hij werkt al bijna 4 jaar bij dezelfde klant!

Ook op zoek naar technici met een ontwikkelgerichte houding? Neem dan snel contact op!