Paneelbouwer

Vind het personeel dat bij u past

Om de elektrotechnische vooruitgang de komende jaren te ondersteunen, zijn er grote aantallen goed opgeleide paneelbouwers nodig. Deze benodigde capaciteit aan uitvoerend (elektro)technisch personeel voor panelenbouw is al lang niet meer in Nederland te vinden. Daar biedt TPS de oplossing voor! Via ons huur je gecertificeerde internationale paneelbouwers in - voor een vaste of een flexibele periode.

TPS als uw specialist

TPS heeft al meer dan 10 jaar ervaring met het inzetten van technisch personeel uit de nieuwe EU-landen op diverse projecten. Inmiddels zijn we een specialist in de paneelbouw van distributiepanelen, verdeelkasten (switchboards) en besturingskasten op schepen en in fabrieken. Daarnaast werken we veel in de werkplaats van onze klant waar we panelen van A tot Z opbouwen en aansluiten volgens tekening van de electrical engineer en bedrijfsspecifieke voorschriften waarna deze gecontroleerd worden door de commissioning engineer. Of het nou gaat om het aanpassen van bestaande cabinets of om een grote nieuwbouw klus; TPS levert altijd een vakvolwassen kastenbouwers.

Paneelbouwer nodig op uw project? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Paneelbouwer nodig op uw project? Neem vrijblijvend contact met ons op!

info@tps-levert.nl

Wat doet een Paneelbouwer?

Een paneelbouwer van TPS kan worden ingezet op al het mechanisch voorbereidingswerk van panelen, het plaatsen van componenten en het bedraden conform elektrotechnische tekening. Onze paneelbouwers hebben namelijk een berg aan ervaring waardoor ze zich makkelijk aanpassen aan nieuwe klanten, werkzaamheden, paneelbouw-opdrachten en projectlocaties. Hun goede beheersing van de Engelse taal (ook vaktechnisch) maakt dit alleen maar makkelijker. 

Dit doet een paneelbouwer/kastenbouwer van TPS:

  • De bewerking van montageplaten (boren en ponsen), kokerprofielen op maat zagen en alle overige voorbereidingen;
  • Alle componenten plaatsen, labelen van componenten en monteren conform technische tekening;
  • Bekabeling voorbereiden, secuur strippen van de kabels en coderen van kabels conform tekening;
  • Het volledig bedraden en aansluiten van distributiepanelen/verdeelkasten en complexe besturingskasten;
  • Koperwerk bewerken en monteren;
  • Het (cold-wire) testen van het aansluitwerk en meggeren.

Al onze mannen zijn in staat om elektrotechnische tekeningen te lezen, te interpreteren en de daaruit voortvloeiende werkzaamheden uit te voeren. De vakgerichte opleidingen voor elektrotechnisch personeel in Oost-Europese landen lijken op wat we in Nederland ‘De oude MTS Elektrotechniek’ noemen, wat een goede vooropleiding is voor elektrotechnisch werk.

De flexibiliteit en inzetbaarheid van de paneelbouwer kenmerkt zich door hun brede kennis en kunde. Zij blinken daarin met name uit in het praktisch uitvoerend elektrotechnisch paneelbouw-werk. 

Waarom heeft u een Paneelbouwer nodig?

TPS werkt op paneelbouwprojecten in de sectoren IndustrieMaritiem / OffshoreInfra en Utiliteit. Of het nou gaat om het aanpassen van panelen op locatie, het bedraden van besturingskasten aan een productielijn of het compleet opbouwen en testen van besturingskasten en/of distributiepanelen in de werkplaats, onze uitzendkrachten zijn in alle sectoren inzetbaar. Het ene project is natuurlijk het andere niet, dus screenen we een paneelbouwer uitgebreid op deskundigheid en werkervaring. Op deze manier willen we zo goed mogelijk aansluiten bij de activiteiten binnen uw sector.

Ervaringen van klanten

Het aanbod van goed gekwalificeerde paneelbouwers is schaars. Ieder jaar wordt het in Nederland moeilijker om de groeiende workload te bemannen met het juiste personeel. Ook in het buitenland is de spoeling dun en moet de werving en selectie van uitzendkrachten nauwkeurig worden verzorgd, zelfs als we in de hoogste versnelling opereren. Bij TPS kan je hierop vertrouwen.

Klanten zoals MSA ServiceOrga B.V. & Van Doren zien dat hun paneelbouw-projecten met de hoogste nauwkeurigheid succesvol worden afgerond. De uitzendkrachten worden snel geleverd zodra er een klus wordt bevestigd. Dit kan al binnen 48 uur. Al ons personeel is bereid en zelfs gewend om overuren te maken.

VanDoren Engineers

Bekabeld en aangesloten van complexe besturingskasten en distributiepanelen voor verschillende klanten conform technische tekening.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

TPS levert paneelbouwers voor 1 week tot volledige teams inclusief voorman voor een jaar of langer. Ook zijn onze technici inzetbaar voor structureel werk.

Wanneer u een project heeft, of voor een langere periode flexibel personeel nodig heeft, inventariseren wij graag uw uitdaging in een persoonlijk gesprek. Laat uw gegevens bij ons achter of neem geheel vrijblijvend zelf contact met ons op!