Paneelbouwer

Vind het personeel dat bij u past

Om de elektrotechnische vooruitgang de komende jaren te ondersteunen, zijn er grote aantallen goed opgeleide kastenbouwers nodig. Deze benodigde capaciteit aan uitvoerend (elektro)technisch personeel voor panelenbouw is al lang niet meer in Nederland te vinden, en zeker niet voor een betaalbare prijs.

TPS heeft inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring met het inzetten van technisch personeel uit de nieuwe EU-landen op projecten in Nederland en internationaal. Inmiddels zijn we een specialist in paneelbouw van distributiepanelen, verdeelkasten (switchboards) en besturingskasten op schepen en in fabrieken. Daarnaast werken we veel in de werkplaats van onze klant waar we panelen van A tot Z opbouwen en aansluiten volgens tekening van de electrical engineer en bedrijfsspecifieke voorschriften waarna deze gecontroleerd worden door de commissioning engineer. Of het nou gaat om het aanpassen van bestaande cabinets of om een grote nieuwbouw klus; TPS levert altijd een vakvolwassen bedradingsmonteur bij u op ieder paneelbouw project.

Paneelbouwer nodig op uw project? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Paneelbouwer nodig op uw project? Neem vrijblijvend contact met ons op!

info@tps-levert.nl

Wat doet een Paneelbouwer?

Een paneelbouwer van TPS kan worden ingezet op al het mechanisch voorbereidingswerk van panelen, het plaatsen van componenten en het bedraden conform elektrotechnische tekening. Onze paneelbouwers werken namelijk al jaren internationaal op projecten en hebben een berg aan ervaring opgedaan waardoor ze zich makkelijk aanpassen aan nieuwe klanten, nieuwe werkzaamheden, paneelbouw opdrachten en nieuwe projectlocaties. Hun goede beheersing van de Engelse taal (ook vaktechnisch) maakt dit alleen maar makkelijker. 

Dit doet een kastenbouwer van TPS:

  • De bewerking van montageplaten (boren en ponsen), kokerprofielen op maat zagen en alle overige voorbereidingen;
  • Alle componenten plaatsen, labellen van componenten en monteren conform technische tekening;
  • Bekabeling voorbereiden, secuur strippen van de kabels en coderen van kabels conform tekening;
  • Het volledig bedraden en aansluiten van distributiepanelen/verdeelkasten en complexe besturingskasten;
  • Koperwerk bewerken en monteren;
  • Het (cold-wire) testen van het aansluitwerk en meggeren.

Al onze mannen zijn in staat om elektrotechnische tekeningen te lezen, te interpreteren en de daaruit voortvloeiende werkzaamheden uit te voeren. Daarnaast zien we dat de vakgerichte opleidingen voor elektrotechnisch personeel in Oost-Europese landen nog lijken op wat we in Nederland ‘De oude MTS Elektrotechniek’ noemen. 

De flexibiliteit en inzetbaarheid van de paneelbouwer bij ons kenmerkt zich door hun brede kennis en kunde. Zij blinken daarin met name uit in het praktisch uitvoerend elektrotechnisch paneelbouw werk. 

Waarom heeft u een Paneelbouwer nodig?

TPS werkt internationaal op paneelbouwprojecten in de sectoren IndustrieMaritiem / OffshoreInfra en Utiliteit. Of het nou gaat om het aanpassen van panelen op locatie, het bedraden van besturingskasten aan een productielijn of het compleet opbouwen en testen van besturingskasten en/of distributiepanelen in de werkplaats, onze uitzendkrachten zijn in alle sectoren inzetbaar. Het ene project is natuurlijk het andere niet, dus screenen we een paneelbouwer uitgebreid op deskundigheid en werkgebieden. Op deze manier willen we zo goed mogelijk aansluiten bij de activiteiten binnen uw sector.

Ervaringen van klanten

Het aanbod van goed gekwalificeerde paneelbouwers is schaars. Ieder jaar wordt het in Nederland moeilijker om de groeiende workload te bemannen met de juiste bedradingsmonteur en paneelbouwer. Ook in het buitenland is de spoeling dun en moet de werving en selectie van uitzendkrachten nauwkeurig worden verzorgd, zelfs als we in de hoogste versnelling opereren. TPS kent dit als geen ander en weet op ieder project de juiste man op de juiste plek te krijgen. Om deze reden hebben wij veelal langdurige samenwerkingen met onze klanten. 

Klanten zoals MSA ServiceOrga B.V. & Van Doren zien dat hun paneelbouw projecten met de hoogste nauwkeurigheid succesvol worden afgerond. De uitzendkrachten worden snel geleverd zodra er een klus wordt bevestigd. Soms kunnen we al een team leveren binnen 48 uur. Al ons personeel is bereid en zelfs gewend om overuren te maken. Ze werken namelijk in het buitenland om geld te verdienen. Hoe hoog de druk dus ook is op een project, de technici van TPS (zoals Alexandru) zijn beschikbaar voor panelenbouw. 

Tot slot is de kwaliteit van de door hun gemaakte panelen van het grootste belang. Het resultaat bepaald namelijk of ze weer worden gevraagd voor toekomstige projecten. Waar mogelijk plaatsen we dezelfde kastenbouwer terug bij onze klant.

VanDoren Engineers

Bekabeld en aangesloten van complexe besturingskasten en distributiepanelen voor verschillende klanten conform technische tekening.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

TPS levert 1 paneelbouwer voor 1 week tot volledige teams inclusief voorman voor een jaar of langer. Ook zijn onze technici inzetbaar op continu structureel werk.

Wanneer u een project heeft, of voor een langere periode flexibel personeel nodig heeft, inventariseren wij graag uw uitdaging in een persoonlijk gesprek. Laat uw gegevens bij ons achter of neem geheel vrijblijvend zelf contact met ons op!