Service Mechanic

Dieselmonteur gezocht – waarom zoekt u een servicemonteur?

Grote diesel- en gasmotoren – lijken een gepasseerd station maar nog steeds een groot deel van Nederland rekent op dergelijke krachtpatsers. Deze klassieke krachtbron voorziet nog steeds voor een groot deel in de power voor de tuinbouw, datacenters (backup-power), zware industrieën en de aandrijving van schepen. Vanwege de lange levensduur, en vele draaiuren van deze motoren, is tijdig en kwalitatief hoogstaand onderhoud van het grootste belang. Om onze behoeftes op dat vlak de komende jaren te onderhouden zijn er grote aantallen goed opgeleide service mechanics nodig. Deze benodigde capaciteit aan sterk uitvoerend mechanisch personeel is al lang niet meer in Nederland te vinden, en zeker niet voor een betaalbare prijs.

TPS heeft inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring met het inzetten van technisch personeel uit de nieuwe EU-landen op projecten in Nederland en internationaal. Inmiddels zijn we een specialist in mechanical maintenance op projecten als; het compleet overhalen van grote gas- en dieselmotoren (2-takt en 4-takt), het plaatsen van nieuwe motoren en mechanisch montagewerk in de werkplaats. Of het nou gaat om een aanpassing van een installatie, onderhoud, demontage en montage of om een grote nieuwbouw klus; TPS levert vakvolwassen service monteurs op ieder project.

Servicemonteur gevraagd – wat kan een service engineer voor u betekenen?

Een dieselmonteur van TPS kan worden ingezet op al het mechanisch onderhoud en overhalen van 2-slag en 4-slag motoren in de sectoren Industrie, Maritiem en Landbouw. De meesten van onze service mechanics werken namelijk al jaren als internationaal service engineer op projecten en hebben een berg aan ervaring opgedaan waardoor ze zich makkelijk aanpassen aan nieuwe klanten, nieuwe werkzaamheden en nieuwe projectlocaties. Onze mannen zijn in staat om motoren van alle grote merken te onderhouden en spreken goed Engels. Een service engineer van ons is onder andere bekend met de volgende merken: Cummins, Wärtsilä, Roll’s Royce, MTU, MAK, MWM, Deutz, Sulzer and MAN B&W. Daarnaast zien we dat de vakgerichte opleidingen voor mechanisch personeel in Oost-Europese landen nog lijken op wat we in Nederland ‘De oude MTS’ noemen.

De flexibiliteit en inzetbaarheid van een internationaal service engineer kenmerkt zich door hun brede kennis en kunde. Zij blinken daarin met name uit in het periodiek onderhouden en overhalen van grote gas- en dieselmotoren. Een TPS service engineer springt ook regelmatig bij in de werkplaats van onze klant, waar ze de onderdelen van grote 2- en 4-slag motoren overhalen. De volgende taken zijn een vanzelfsprekendheid voor een service engineer bij TPS:

  • Demontage en montage motoronderdelen
  • Uitlijning
  • Overhalen cilinderkoppen
  • Brandstofpompen afstellen
  • Demontage en montage van zuigers en voeringen
  • Demontage en montage van koelers
  • Demontage en montage waterpompen en oliepompen
  • Demontage drijfstangen en meten
  • Montage van drijfstangen inclusief vervangen lagers
  • Demontage en montage krukas (inclusief lager wissel)

Mechanical engineer nodig – in welke sectoren werkt een servicemonteur van TPS?

Wij werken internationaal op mechanische projecten in de Tuinbouw, Industrie, Datacenters en Maritiem. Of het nou gaat om het met spoed vervangen van één krukas op een afgelegen locatie of het plaatsen van 200MW op een groot nieuwbouwproject, onze uitzendkrachten zijn in alle sectoren inzetbaar. Het ene project is natuurlijk het andere niet, dus screenen we een monteur uitgebreid op ervaringsniveau en werkgebied. Op deze manier willen we zo goed mogelijk aansluiten bij de activiteiten binnen die specifieke sector. Meevaren en ondertussen de auxiliary engines (hulpmotoren) overhalen gebeurt ook regelmatig.

Wat zijn de ervaringen van onze klanten met een dieselmonteur?

Het aanbod van goed gekwalificeerde dieselmonteurs is schaars. Ieder jaar wordt het in Nederland moeilijker om de groeiende workload te bemannen met de juiste servicemonteur specialisten. Ook in het buitenland is de spoeling dun en moet de werving en selectie van uitzendkrachten nauwkeurig worden verzorgd, zelfs als we in de hoogste versnelling opereren. TPS kent dit als geen ander en weet op ieder project de juiste man op de juiste plek te krijgen. Om deze reden hebben we met de meeste klanten al een zeer lange en succesvolle samenwerking opgebouwd. 

Klanten zien dat hun projecten met de juiste nauwkeurigheid succesvol worden afgerond. De uitzendkrachten worden snel geleverd zodra er een klus wordt bevestigd. Wij zijn erin in staat om al binnen 48 uur een team te leveren. Daarnaast zijn alle uitzendkrachten gewend om overuren te maken. Ze werken namelijk in het buitenland om geld te verdienen.

Tot slot is de kwaliteit van hun werk het allerbelangrijkst aangezien het resultaat uiteindelijk bepaalt of dat ze terug worden gevraagd door één van onze klanten. Waar mogelijk plaatsen we dezelfde service engineer terug bij onze klant. Dit is altijd afhankelijk van beschikbaarheid. 

Guillaume Viergever van Wärtsilä over de samenwerking

"De gedrevenheid, bereidwilligheid en wens om iets te leren is uitzonderlijk. Dit zijn we niet meer gewend van uitzendkrachten. Een echte verademing."

Wat kunnen wij voor u betekenen?

TPS levert 1 dieselmonteur voor 1 week tot volledige teams inclusief voorman voor een jaar of langer. Ook zijn onze technici inzetbaar op continu structureel werk.

Wanneer u een project heeft, of voor een langere periode flexibel personeel nodig heeft, inventariseren wij graag uw uitdaging in een persoonlijk gesprek. Laat uw gegevens bij ons achter of neem geheel vrijblijvend zelf contact met ons op!

Service Engineer nodig op uw project? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Service Engineer nodig op uw project? Neem vrijblijvend contact met ons op!

info@tps-levert.nl