Een goede monteur vind je niet bij een uitzendbureau

Laten we wel wezen; een goede Nederlandse elektromonteur of service mechanic, die heeft werk. Zo eenvoudig is het. De huidige groeimarkt levert een enorme vraag op naar vaardige handen om het werk uit te voeren. Die zijn in Nederland onvoldoende aanwezig. Goede monteurs werken al bij een baas, opereren als ZZP’er of hebben een eigen bedrijf. De Nederlandse monteur die aanklopt bij een uitzendbureau, daar is iets mee. 

Internationale monteurs scoren beter

Naast dat je de ontwikkelingen in het vak technisch moet kunnen bijbenen, is het voor een goede monteur ook noodzakelijk om het eigen werk te kunnen plannen en organiseren. Je bent een schakel in een groter geheel, dus het (tijdig) uitvoeren en opleveren van projecten vraagt om continue afstemming met andere collega’s. En daarbij is het ook wel prettig als je over enige communicatieve vaardigheden beschikt. Zodat opdrachtgevers en collega’s het ook prettig vinden om met je te werken. Wij durven te stellen dat de Nederlandse monteur die op zoek is naar werk via een uitzendbureau, op één of meerdere van deze drie onderdelen een onvoldoende scoort.

Tijdelijke vaklieden

Maar wat doe je dan als bedrijf dat naarstig op zoek is naar extra – al dan niet tijdelijke – capaciteit? Waar kun je terecht? Bij TPS werken we met ervaren vakkrachten uit Polen en Tsjechië. En dat biedt voordelen. Want ook deze monteurs komen weliswaar via een uitzendbureau – TPS – aan hun werk, maar ze zitten wel compleet anders in de wedstrijd. Het is een grote stap, 1500 kilometer verderop aan een project beginnen. Maar als de monteur ervaren is en vloeiend Engels spreekt, heeft hij ook de durf om naar Nederland te komen. Tevens staat Nederland als technisch land kwalitatief goed aangeschreven en zo’n project staat uitstekend op het CV. Hij kan zich dus ontwikkelen op mooie projecten en bovendien al snel drie keer zoveel verdienen dan thuis. Reken maar dat ze daarvoor hun best doen!

Tijdelijk personeel nodig? Neem contact op!

Denk internationaal

Slimme Poolse en Tsjechische vaklieden bouwen tegenwoordig aan een internationale carrière. Die zorgen dat ze Engels of Duits beheersen, beschikken over de juiste vakdiploma’s én een VCA veiligheidscertificaat. Met hun gereedschap pakken ze ook hun enorme arbeidsethos in, om in drie tot zes maanden werk in het buitenland genoeg te verdienen om hun gezinnen thuis weer een heel jaar te kunnen onderhouden. De focus ligt dus op werk en kwaliteit, dat levert immers vervolgopdrachten op.

Flexibele schil

Nederlandse bedrijven actief in de industrie, infrautiliteit en maritieme sector hebben baat bij een flexibele schil. Een team van professionals die ze snel en gemakkelijk in kunnen zetten op capaciteits-intensieve projecten. Die schil bestaat steeds vaker uit internationale technici. En waarom ook niet? Naast dat het werk goed en snel gedaan wordt, kunnen we ook nog eens wat van elkaar leren!

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief, dan ontvangt u de blogs automatisch in uw mailbox!