Is een SNA en NEN 4400-1 certificering een 'moetje'?


Ja. Laten we eerlijk zijn. De voornaamste reden voor een aanvraag van een SNA verklaring is omdat de huidige markt dit van je vereist…

Is dat erg?

Onze klanten eisen een SNA certificaat! Waarom? In veel cao’s staat dat het verplicht is om alleen met partners te werken die deze certificering aan de muur hebben hangen.

Dus is het echt een ‘moetje’? Tja, het voelt dubbel… De kosten zijn hoog en je buitenlandse partners moeten eerst een NEN 4400-2 verklaring behalen voordat jij jouw SNA certificaat mag ontvangen. Maar dan weet je wél dat zij ook voldoen aan de Nederlandse wetgeving. Tóch fijn om dit nogmaals bevestigd te krijgen.

Onze partners hebben deze verklaring speciaal voor ons behaald. Het was een harde eis vanuit onze kant; “anders doen we geen zaken meer”. Deze eis werd immers ook zo aan ons gesteld.

Maar dan. Dan ontvang je een brief van de VRO dat je voldoet aan alle verplichtingen voor een SNA certificaat. Natuurlijk ben je trots! Je communiceert het naar je klanten, plaatst het op je vernieuwde website en deelt het actief via Social Media. Ook schrijf je een blog. Je merkt dat het goed voelt om te bewijzen dat jouw personeel fatsoenlijk wordt betaald, belastingen zijn afgedragen en je klanten geen risico lopen. Kortom: je gaat met een sterker verhaal naar je klant.

Het behalen van een SNA en NEN 4400-1 certificaat laat zien dat onze organisatie de zaken goed voor elkaar heeft... en daar ‘moetje’ wel trots op zijn.


Klik hier voor onze SNA verklaring! Ik meld mij graag aan voor de nieuwsbrief van TPS en ontvang deze blog per e-mail!