Huisvesting van internationaal personeel

Ondanks dat goede huisvesting belangrijk is wordt er vaak niet voldaan aan de minimale standaarden. Internationale arbeidskrachten moeten een slaapkamer delen of de huisvesting beschikt over slechte faciliteiten. Om na een dag werken tot rust te komen is een prettige en veilige omgeving noodzakelijk. Dit geldt helemaal voor arbeidskrachten die voor een langere tijd in het buitenland werken en niet bij hun familie zijn. TPS heeft de belangrijkste standaarden van huisvesting voor internationaal personeel op een rijtje gezet. 

Privacy van de woning

Om voldoende leefruimte te garanderen zouden intermediairs maximaal één werknemer per slaapkamer in een huis moeten huisvesten. Hierdoor kunnen ze gebruik maken van alle faciliteiten zonder elkaar te veel voor de voeten te lopen. Zo hebben ze voldoende privacy en kunnen ze met het thuisfront (video)bellen zonder afgeleid of gestoord te worden. Een aparte kamer voor iedere arbeidskracht is dus inmiddels een must.

Moderne faciliteiten

De huisvesting moet daarnaast van alle moderne huishoudelijke apparatuur voorzien zijn om de kwaliteit van leven optimaal te kunnen ondersteunen. Belangrijke zaken hierbij zijn: goede bedden, voldoende kastruimte, volledig uitgeruste keuken, vaatwasser, wasmachine en natuurlijk snelle WIFI. Naast alle functionele faciliteiten is ook een leuke inrichting van belang natuurlijk.

Stichting Normering Flexwonen (SNF)

Partijen die veel met huisvesting te maken hebben kunnen zich laten certificeren door de Stichting Normering Flexwonen. Op deze manier tonen zij aan dat ze voldoen aan alle belangrijke voorschriften en ze hun huisvesting op professionele wijze georganiseerd hebben. Iedere partij kan claimen dat zij voldoen aan bepaalde standaarden, maar zonder periodieke controle kan dit niet gewaarborgd worden. Wanneer een partij in het bezit is van een SNF-keurmerk tonen ze aan dat ze voldoen aan alle belangrijke voorschriften. Bekijk hier het SNF certificaat van TPS.

 

Wanneer partijen voldoen aan deze standaarden hebben arbeidskrachten een veilige en comfortabele omgeving om te ontspannen. Als werkgever vinden wij het erg belangrijk dat onze arbeidskrachten gelukkig zijn. En op deze manier presteren onze mensen ook het best op onze projecten, en daar worden onze klanten weer gelukkig van!


Whitepaper: 5 valkuilen bij het inlenen van internationaal personeel

Benieuwd naar alles wat er bij komt kijken om internationaal personeel op een goede en betrouwbare manier in te zetten? Download onze volledige whitepaper.