De kracht van flexibel personeel

Soms zijn er van die periodes dat het werk maar blijft komen en er te weinig dagen in de week zitten om alles bij te kunnen houden. Wij zitten er met TPS nu zelf middenin. Jaja, we weten het… luxe problemen! U zult ons er ook écht niet over horen klagen maar we willen natuurlijk wel de kwaliteit blijven bieden die men van ons gewend is. Dus wanneer dit ‘extra’ werk blijft komen en het ernaar uitziet dat dit wel even zo blijft, dan gaan we actie ondernemen.

Er zijn genoeg bedrijven die dit probleem kunnen tackelen door te investeren in een handige werk-tool, de efficiëntie te verhogen of een sneller apparaat aan te schaffen. Maar in sommige gevallen is er ook gewoon behoefte aan een (of meerdere) extra paar handjes. Vooral als je het hebt over bedrijven in de maritieme, offshore of industriële sector.


Van vast naar flexibel

Vroeger… toen moest je in dit soort gevallen óf iemand vast aannemen, óf je personeel flink laten overwerken en inleveren op de kwaliteit van je product of dienst.

Inmiddels is de markt ingericht op flexwerkers. Cijfers? Het CBS meldt dat er in Nederland, ten opzichte van een jaar geleden, in het tweede kwartaal 103 duizend werknemers met een flexibele arbeidsrelatie bij kwamen. Dit aantal neemt al jaren toe. En vraag maar eens aan een young-professional van halverwege twintig of een ‘vast contract’ tegenwoordig nog zo belangrijk is? Hypotheken worden aangepast en arbeidsvoorwaarden veranderen. Rabobank met 9000 ontslagen… Philip Morris schrapt 90% van de banen… De markt is toe aan flexibel personeel!


Piek, ziek en specifiek

Het aantal mensen dat werkt via een flexibel contract zal de komende jaren verder toenemen. In 2020 zal het personeelsbestand van organisaties voor 30% uit flexibele krachten bestaan. Naast de traditionele piek/ziek-opvang wordt flexibel personeel ook steeds vaker voor specifieke kennis ingehuurd. Zo hebben wij zelf voor TPS een flexibele Online Marketeer in huis. Want als uitzendbureau van flexibel technisch personeel zien wij daar natuurlijk wel de voordelen van in.

‘Practice what you preach’ noemen ze dat.


Ik meld mij graag aan voor de nieuwsbrief van TPS en ontvang deze blogs per e-mail!